Blog

Blog yönetimi

Arsamın imarını nasıl öğrenebilirim?

Kategori:
Beğen:
Beğenme:
Eklenme:
25-10-2018

Bir parsele inşaat yapılabilmesi için, [ imasız alanlara inşaat yapılması kuralları hariç] öncelikle dahil olduğu idare sınırlarında onaylı 1/1000 ölçekli imar planları olması gerekir. Siz parselinizin imarını öğrenmek için online veya fiziki başvuruda bulunduğunuzda bu alan üzerinden sorgu yapılarak size bir sonuç bildirilir.

Online sorgu yapılan alanlarda verilen bilgiler sadece ön bilgidir. Buradan alınan bilgi ile projelendirmeye başlanamaz. Proje çizmeye başlamak için ilgili idareden resmi olarak imar çapı (imar istikamet rolövesi) almak gerekir.  

Öncelikle hemen her belediyenin web sitesinde online imar sorgu alanı bulunur. Bu genelde "e-imar" adında bir linkle yönlendirilen bir harita sayfasıdır. Bu sayfada adres veya ada/parsel ile sorgulama yapılabilir. Ada ve parsel numaralarının nasıl belirlendiğini  "imar nedir?" başlıklı makalede anlatmıştık.

Arsanızın  ada ve parselini nasıl öğrenebilirisiniz?

Bunun için arsanın sizin olduğunu belirten bir tapu kaydına sahip olmanız gerekir. Tapu üzerinde imar planındaki konumunu belirten ada ve parsel numarası bulunur. Eski tapularda bu numara genelde eski ada/parsel şeklindedir. Bu veriler bazen online sorgularda sonuç vermeye bilir. Bu durumda ilgili idareye şahsen başvurmak gerekir.

Eskişehir için imar sorgu adresleri

Her şehirde ilçelerin imar planları ayrılmıştır. Her ilçe belediyesi kendi sitesinden imar durum sorgu linki paylaşarak ön bilgi alınmasına olanak sağlar. Eskişehir merkez ilçeleri için imar sorgulama linkleri şöyledir.

Odunpazarı belediyesi için:  https://keos.odunpazari.net/im...

Tepebaşı Belediyesi için: http://kentrehberi.tepebasi.be...

Henüz yorum yok...
Yorumunuzu bırakın
54865

Karakter Sınırı 400