Blog

Blog yönetimi

İnşaat ruhsatını kim alır?

Kategori:
Beğen:
Beğenme:
Eklenme:
20-11-2020

İnşaat yapmayı düşünen ve proje çizdirme serüvenine başlayacak herkesin aklındaki soru ; "rusatı kim alacak? kim takip edecek" tir. Geçmişte yapı denetim firmaları yokken bu süreci tamamen proje gurupları takip ediyordu. Daha sonra yapı denetim firmaları bu süreci üstlenmeye başladı.

Günümüzde ise yapı denetim firmaları atama sistemine geçtikten sonra bu hizmeti vermemeye başladılar. Bu noktada devreye iş takip ofisleri girdi ve evraklarınızı toplayıp onlarla anlaşarak inşaat ruhsat takibini yaptırmanız mümkündür. Ancak bu durumda takibi takip etmeniz gerekeceğini de unutmayın..

Bazı proje ofisleri ise paket dediğimiz komple proje hizmetine ruhsat işlem takibini de ekleyerek bu hizmeti de üstlenmektedirler.

Son değişiklere göre ise Eskişehir Odunpazarı Belediyesi bu süreci tamamen online hale getirme girişiminde bulundu. Böylece yapılacak ilk başvurudan sonra proje denetim süreçleri dijital olarak takip edilecek ve daha önce takipçilerin yaptığı işlemler imar müdürlüğü içinde belediye çalışanlarında yürütülecek.

İnşaat ruhsat takibini kim yaparsa yapsın, mutlaka işin sahibi olarak süreci uzaktan da olsa takip etmenizi öneririz.

Henüz yorum yok...
Yorumunuzu bırakın
61535

Karakter Sınırı 400