Blog

Blog yönetimi

Kendi binamın müteahhitti olabilir miyim?

Kategori:
Beğen:
Beğenme:
Eklenme:
18-09-2020

Müteahhitle anlaşma konusunda belirttiğimiz gibi, tek bir oda da olsa her inşaatın bir müteahhidi olmalıdır. Ancak küçük çapta kendi yapısını yapmak isteyenler için bir istisna yapılarak geçici müteahhitlik diyebileceğimiz bit statü getirilmiştir.

Müteahhitlik yetki seviyelerinden sonuncusu olan geçici grup bu konu için açılmış olup; yetki belgesi alınması için diğer guruplarda olduğu gibi ekonomik, mali veya teknik kadro anlamında bir koşul aranmaz.

Kanunda bu konu; "Uluslararası kuruluşların veya yabancı devletlerin ülkemizde yerleşik diplomatik ve konsüler temsilciliklerinin; hizmet binalarının, misyon şefinin kullanacağı resmi konut binalarının ve diplomatik veya konsüler statüyü haiz yabancı personelin kullanacağı lojmanlar gibi binaların inşasında, Dışişleri Bakanlığının olumlu görüş bildirmesi halinde, bir defalığına ve sadece o inşaata mahsus olmak üzere yapı sahibine veya müteahhidine, geçici grup yetki belgesi numarası verilir." maddesi ile açıklanmıştır.

Bu grupta belge almak için önce yapılacak işe uygun şekilde bir vergi kaydı açtırılması gerekmektedir. Geçici guruptaki kayıt gerçekleştirildikten sonra inşaat ruhsatına müteahhit olarak kaydedilebilirsiniz..

Etiketler:
Henüz yorum yok...
Yorumunuzu bırakın
39871

Karakter Sınırı 400